rss
AAA
/ App

App De Bergen

Wist je dat Heuvelland ook een app heeft? 

De gemeente Heuvelland en provincie West-Vlaanderen lanceren een smartphone-applicatie waarmee je het lokale wandelnetwerk op een originele en intelligente manier kan verkennen. De app is geënt op het wandelroutenetwerk. Je volgt een bepaalde knooppuntenroute en de app toont op een kaart bij welke punten er informatie voorhanden is.

De info snijdt diverse thema's aan: WOI, natuur, landschap, dorpen. Ervaren, lokale gidsen werkten mee aan de samenstelling van de app. Bij verschillende punten op de route zie je interviews, foto's en filmpjes. Kortom: dankzij de app wandelt er altijd een ervaren gids met je mee.

Hoe gebruik je de app?

Thematisch

De app selecteert die knooppunten die voor het gekozen thema relevant zijn. Zo kun je op de Kemmelberg kiezen voor de punten met verhalen over de Eerste Wereldoorlog, of je gaat voor punten die meer info geven over de specifieke natuurelementen van de streek.

Scannen

Je scant een QR-code op een paaltje van het wandelroutenetwerk.

Je gaat vrij op ontdekking en op je pad ontmoet je paaltjes met een QR-code. Als je die scant, dan krijg je informatie over die bepaalde plek. Aan één plek kunnen verschillende verhalen (thema's) gekoppeld zijn. Zo sprokkel je gaandeweg allerlei weetjes over oorlog, natuur, bewoning, landschap..

De app 'De Bergen Heuvelland' is gratis te downloaden via Google Play en de App Store .
Tip: gebruik de zoekterm 'De Bergen Heuvelland'.

App_website_p