rss
AAA
/ Routes

Routes Printvriendelijke versiePDF

mountainbike

Heuvelland is, zoals de naam het zelf zegt, een gemeente met heel wat heuvels en hellingen. Ideaal dus voor mountainbikers. Heuvelland heeft drie volledig uitgewerkte routes voor alleterreinfietsen, goed voor talrijke uren mountainbikeplezier. Heuvels – die wij hier bergen noemen – zoals de Kemmelberg, de Rode- en de Zwarteberg wachten uitdagend om overwonnen te worden. Steile afdalingen, smalle paadjes, pareltjes van boswegels en veldweggetjes...: u komt het onderweg allemaal tegen.

U doet het liever wat rustiger aan? Dat kan ook via het Fietsnetwerk Westhoek. Via een netwerkkaart met knooppunten kunt u via zelfgekozen routes de regio verkennen. Rechthoekige bordjes houden u op het juiste spoor. Welk traject u ook kiest, via het netwerk ontdekt u de mooiste hoekjes van de streek en dit via autoluwe en -vrije wegen. U maakt zelf de tocht zo lang of zo moeilijk als u zelf wil. Een tandje bijsteken en snel de Kemmelberg over, of liever een toertje rond de Kemmelberg? U beslist. De fietsnetwerkkaart is te verkrijgen bij Toerisme Heuvelland in Kemmel. Daar vindt u ook de kaart en folder van twee lusvormige fietsroutes: de West-Vlaamse Bergenroute (45 km) en de Schreveroute (46 km).

Een fietstocht maken in Heuvelland en u hebt uw fiets niet bij? Geen probleem. Op verschillende plaatsen in Heuvelland kan je fietsen huren (zowel elektrische fietsen als gewone stadsfietsen).

fietser

Een mooie gemeente als Heuvelland kan uiteraard ook te voet worden ontdekt. Heuvelland is een waar wandelparadijs. Via het Wandelnetwerk Heuvelland kunt u de regio via knooppunten naar eigen goeddunken verkennen. Maar liefst 270 km lang, een groot stuk in Heuvelland en een deel over de grens in Frankrijk. Voor wie houdt van de klassieke lusvormige wandelparcours zijn er mogelijkheden genoeg.

VORIGE PAGINAVorige pagina