rss
AAA

Spijs en drank Printvriendelijke versiePDF

spijs_en_drankHoudt u van lekker eten en drinken? Ja? Dan zit u goed in Heuvelland! U kan zich in Heuvelland tegoed doen aan allerlei spijzen en dranken. Houd bijvoorbeeld halt in één van de typische cafeetjes die Heuvelland nog rijk is. Drink er een picon of leer er een lokale specialiteit kennen: ovenkoeken met Heuvellandse paté of ambachtelijke honing uit Wulvergem, Dranouterse taart, Kemmelse Gapersvlaai, Eeuwenhout kruidenlikeur, een tongstrelende Heuvelland-wijn, Bosgeur bier of de mysterieuze Hillander.

Wenst u een iets uitgebreidere maaltijd? Dat kan in een van de vele restaurants. Heuvelland kan ook terecht fier zijn op zijn chef-koks. De jonge uitbater van ‘In de Wulf’ in Dranouter is Kobe Desramaults. Toen zijn restaurant eind 2005 een Michelin-ster kreeg, was hij meteen de jongste sterrenchef van het land. Hij liep stages in restaurant Picasso (Westouter), Oud Sluis (Sluis) en in het tapasrestaurant Commerce 24 (Barcelona). Zijn leermeesters hebben een sterke invloed op hem nagelaten. Kobe brengt nieuwe technieken en invloeden in de keuken. Voor zijn uiterst creatieve gerechten kreeg hij van Knack de Gouden Garde voor jong talent 2005-2006.

VORIGE PAGINAVorige pagina