landscape

Reispas

In heel wat landen volstaat een geldige identiteitskaart, maar er zijn landen waar men in het bezit moet zijn van een geldig paspoort (reispas), al dan niet voorzien van een visum. Elk kind moet een eigen paspoort hebben als het naar een land reist, waar de identiteitskaart of kids-ID niet voldoende is. Vraag dit na bij de bevoegde dienst, uw reisbureau of bij de federale overheidsdienst voor buitenlandse zaken (www.diplomatie.be).

De reispassen voor volwassenen zijn 7 jaar geldig. De reispassen van minderjarigen kunnen slechts voor 5 jaar aangevraagd worden. De reispas bevat een ingebouwde microchip met de identiteitsgegevens. Voor de aanvraag van een reispas, dient u zich persoonlijk op de dienst bevolking(bureau 1) aan te bieden, omdat uw biometrische gegevens(foto, vingerafdrukken en digitale handtekening) dienen geregistreerd te worden.

Indien je de gewone procedure volgt, is de reispas 5 werkdagen na de verzending van de aanvraag aan de producent beschikbaar op het gemeentehuis. De kostprijs bedraagt 70,50 € voor volwassenen, 40,50€ voor kinderen tussen 12 en 18 jaar en 35,50 € voor kinderen -12 jaar. Een spoedprocedure kan ook. De reispas kan dan na één werkdag  (binnen 24u) afgehaald worden. De kostprijs voor volwassenen bedraagt dan 245,50 €, 215,50€ voor kinderen tussen 12 en 18 jaar en voor kinderen -12 jaar 210,50 €. Er is mogelijkheid om elektronisch te betalen.

Mee te brengen documenten:

  • één recente pasfoto(kleurenfoto). De pasfoto moet aan een aantal criteria voldoen. Deze kunt u terugvinden op www.fotopaspoort.be.
  • identiteitskaart
  • eventueel oude reispas

Opgelet: vreemdelingen die in België wonen, moeten zich wenden tot hun consulaat.

 

Burgerzaken

Contactinfo

Bergstraat 24
8950 Heuvelland (Kemmel)
burgerzaken@heuvelland.be
057/450.450

Openingsuren

Maandag tot en met vrijdag van 9.00 u tot 12.00 u

Dinsdag ook van 15.00 u tot 19.00 u

Deel deze pagina