landscape

Thuisloket - vraag uittreksels en attesten thuis aan

21 februari 2019

Thuisloket 250

Dringend een attest of uittreksel nodig, maar lukt het niet om naar het gemeentehuis te gaan? 

Geen paniek, vanaf nu hebben we een thuisloket! Daarmee kan je op ieder moment van de dag je attest of uittreksel aanvragen. Bepaalde attesten krijg je een paar minuten later al in je mailbox.

Meer digitale dienstverlening

Omdat jouw woonkamer gezelliger is dan onze wachtzaal, breidt Heuvelland de digitale dienstverlening verder uit. Naast het digitaal loket voor de inschrijvingen van jeugdactiviteiten, sportactiviteiten, buitenschoolse kinderopvang en speelpleinwerking, gaat de dienst bevolking nu ook digitaal.

Je kan voortaan zonder verplaatsing, 24 op 24 en 7 op 7, tientallen attesten en uittreksels opvragen. Het merendeel wordt – op een veilige manier – direct aangeleverd. Zo hoef je je dus niet meer aan te passen aan de openingsuren van het gemeentehuis of je verplaatsen. Een serieuze tijdswinst, toch?

Een attest samenstelling gezin, een attest van woonst, een huwelijksakte, een uittreksel uit het strafregister… kunnen allemaal met de druk van de knop aangevraagd worden. Hou je kaartlezer, identiteitskaart en pincode bij de hand.

Ook aanvragen van professionele gebruikers zoals notarissen en advocaten kunnen volledig digitaal afgewerkt worden.

Gemeente dichter bij de burger

We willen natuurlijk dat iedereen mee kan en daarom voorzien we voldoende ondersteuning. In het gemeentehuis helpen we je graag op weg aan de computer voor de burger! Ook in de bibliotheek staat er een computer met kaartlezer.

Heb je geen computer of identiteitskaartlezer? Spring gerust eens binnen in het gemeentehuis. Daar kun je gebruik maken van onze computer of een identiteitskaartlezer aankopen.

www.heuvelland.be > Thuisloket

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van onze gemeente! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Heuvelland!

Deel deze pagina