landscape

Eco-zoet

19 augustus 2019

2019-07-15-suiker-stevia-plant-170-01 250

Geen smaak die zoveel tegenstrijdige gevoelens bij ons oproept als zoet. Want zoet is zonde en zaligheid tegelijk. In het kader van deze zoete ambiguïteit onderzocht Velt hoe duurzaam zoet nu eigenlijk is, want suiker, de koning der zoetheid, is een goedje met een serieuze ecologische voetafdruk. Moeten we ons dan hoeden voor deze verboden vrucht of kan zoet ook zonder schuldgevoel en schaamte? Wees gerust. Er is veel meer zoet dan je voor mogelijk hield.

Deze voordracht biedt je achtergrond, duiding, tips en recepten voor zoet dat blijft duren. Je verneemt wat ‘suiker’ nu eigenlijk is en hoe wij het als brandstof verwerken. Je komt te weten hoe je suiker kan vervangen door ecologische en natuurlijke alternatieven zonder aan smaak, structuur of gebruiksgemak te moeten inboeten. Je leert hoe suiker vaak geen must is wanneer je groenten, kruiden en fruit op de juiste manier bereidt en gebruikt en je leert vooral creatief koken met natuurlijke zoetstoffen en uitgebreid genieten van de variëteit aan zoete gerechtjes

Wanneer & waar

Dinsdag 17 september om 19 uur in OC De Galoye, Dikkebusstraat 131, Heuvelland (Loker).

Kostprijs

€ 5

Inschrijven

Indien je wenst in te schrijven, stort je € 5 op rekeningnummer BE09 7380 1044 0757 van ‘Velt Westland’. De betaling bevestigt je inschrijving.

Contact

  • Gemeente Heuvelland in samenwerking met Velt
  • www.velt.nu
  • info.westland@velt.be
Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief van onze gemeente! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws in Heuvelland!

Deel deze pagina