landscape

Ouders Steunen in Opvoeden

Sociaal Huis organiseert spreekuur pedagogisch advies in samenwerking met OSiO (Ouders Steunen in Opvoeden)

Opvoeden is een belangrijke taak in het dagelijkse leven van gezinnen. Heel vaak sta je er niet bewust bij stil. Soms lukt opvoeden goed, maar soms heb je twijfels en vragen. Hoe maak ik het terug gezellig aan tafel en laat ik mijn kleuter van alles proeven? Hoe leer ik mijn kind omgaan met zijn gevoelens? Hoe praat ik met mijn puber?

Praten met iemand die naar je luistert, kan steun geven. Het Sociaal Huis organiseert daarom in samenwerking met het project “Ouders Steunen in Opvoeden” in het kader van het Huis van het Kind zorgregio Ieper – Heuvelland een spreekuur pedagogisch advies.

Het spreekuur pedagogisch advies is er voor vaders, moeders, grootouders, stiefouders, … Kortom, iedereen die behoefte heeft aan een gesprekspartner die luistert, ondersteunt, informeert en adviseert. Samen gaan we op zoek naar een manier van omgaan met je vragen.

Het spreekuur pedagogisch advies is gratis. Het spreekuur kan in overleg met u georganiseerd worden op een tijdstip dat voor u haalbaar is in een locatie dicht bij u in de buurt (Sociaal Huis, bibliotheek, school,…) Alle gesprekken zijn vertrouwelijk. Ook telefonisch en via e-mail wordt advies gegeven.

Naast pedagogisch adviesgesprekken organiseert het project “Ouders Steunen in Opvoeden” ook vormingen voor professionelen (maatschappelijk werkers, begeleiders van de kinderopvang, jeugdwerkers,  leerkrachten, …) en vormingen voor ouders (namelijk ouderbijeenkomsten en oudercursussen over diverse thema’s zoals pubers, omgaan met huiswerk maken, straffen en belonen, …).

Meer informatie over het aanbod in uw regio vindt u terug op www.facebook.com/ouderssteunen.

Heb je vragen over de opvoeding? Heb je vragen over dit project? Neem contact op met OSiO Ouders Steunen in Opvoeden -  Bauke Pouseele – Tel. (057) 22 62 89 – bauke.pouseele@votjeugdhulp.be of met de sociale dienst in het Sociaal Huis Heuvelland – Tel. (057) 45 04 80.

 

Sociale dienst OCMW

Contactinfo

Sint-Medardusplein 1
8950 Heuvelland (Wijtschate)
sociaalhuis@heuvelland.be
057/450.480

Openingsuren

Iedere werkdag van 8.30 u tot 11.30 u

Dinsdagnamiddag van 14.00 u tot 17.00 u

Deel deze pagina