landscape

Assistentiewoningen Residentie Ter Plaetse

Voor bejaarden die zich nog enigszins zelfstandig kunnen behelpen bestaat de mogelijkheid tot het huren van assistentiewoningen gelegen in Wijtschate.  Er staan 12 flats ter beschikking, geschikt voor koppels en alleenstaanden.

Elk individueel flatje bestaat uit een leefkamer, keukentje, toilet, slaapkamer en badkamer. De mensen die nog graag willen koken en hun flat onderhouden, kunnen dit op zelfstandige basis.
Voor de anderen kan vanuit het aangrenzende woon- en zorgcentrum voorzien worden in enkele basisdienstverleningen zoals maaltijden en medische bijstand in noodsituaties. Voor poetshulp of thuisverpleging kun je je richten tot de bestaande erkende diensten. Het activiteitenaanbod van het woon-en zorgcentrum staat ook open voor de bewoners van de assistentiewoningen.
Er is dag en nacht contact met het woon- en zorgcentrum via een intern alarm- en communicatiesysteem.
Inwoners die tijdens hun verblijf zwaar zorgbehoevend worden, hebben voorrang voor verblijf in het woon- en zorgcentrum.
Alle aanvragen voor een assistentiewoning moeten gericht worden tot de sociale dienst van het OCMW.  Inschrijving op de wachtlijst en toewijzing gebeuren in chronologische volgorde.

Huurprijs vanaf 1 mei 2019: 

Assistentiewoning zonder balkon

€ 496,40 per maand

Assistentiewoning met balkon

€ 533,51 per maand

In deze huurprijs is verwarming, water, onderhoud gemeenschappelijke delen en het gebruik van de lift inbegrepen. Elektriciteit dient de bewoner zelf te betalen. De huurprijs wordt jaarlijks aangepast aan de index.

De mogelijkheid bestaat om dagelijks een maaltijd te verkrijgen via de keuken van het WZC St.-Medard. Deze maaltijd wordt aan huis gebracht. Hieronder vind je de kostprijs.

Kostprijs maaltijd: 

Middagmaal

6,00 € per maaltijd

Avondmaal

3,00 € per maaltijd

Soep

0,50 € per maaltijd

Koffie en taart

3,00 € per maaltijd

 

Seniorenzorg OCMW

Contactinfo

Sint-Medardusplein 1
8950 Heuvelland (Wijtschate)

057/450.480

Openingsuren

Iedere werkdag van 08.30 u - 11.30 u

Dinsdagnamiddag van 14.00 u - 17.00 u

Deel deze pagina