landscape

Zorgcoach/CADO

CADO

Het Cado Mesen heeft op 2 oktober 2017 zijn deuren geopend. Het Cado (Collectieve autonome dagopvang voor ouderen) gelegen in de Ketelstraat 6A te Mesen is een realisatie van Solidariteit voor het Gezin.
Het Cado wil senioren en mensen met een beperking samen brengen en hen zolang mogelijk thuis laten wonen. In het Cado kun je samen genieten van een gezellige dag en van elkaars gezelschap, Wanneer familie of mantelzorgers overdag uit werken gaan, kunnen de gebruikers deelnemen aan ontspanningsmomenten. Zij kunnen in het dagverzorgingscentrum  een warme maaltijd genieten en de nodige hygiënische bijstand krijgen van gediplomeerde verzorgenden.
De gebruiker wordt centraal geplaatst terwijl de zorgverstrekking zich op de achtergrond afspeelt.
Anders dan in een woonzorgcentrum vind je er vooral nabijheid, huiselijkheid en kleinschaligheid.

· Nabijheid

Het Cado Mesen stelt zijn deuren open voor iedereen uit Mesen, Heuvelland, Ieper, Poperinge, Wervik en hun respectievelijke deelgemeenten.

· Huiselijkheid
Het is huiselijk ingericht en de gebruikers kunnen er deelnemen aan ontspanningsmomenten, maar evengoed aan vormings-, informatie- of kookactiviteiten. Het thuisgevoel is hier van primair belang. Niets moet, alles kan, een gezelschapsspel spelen, een gezellige babbel doen, samen koken, de krant lezen, tot rust komen …
Dit proberen we te creëren door in kleine groep te werken.

· Kleinschaligheid
Deze collectieve opvang biedt opvang aan een groep van max. 6 personen. Zo blijft de zorg op maat gegarandeerd en kan de zelfredzaamheid zoveel mogelijk behouden en zelfs gestimuleerd worden.

Openingsuren
Het Cado Mesen is elke werkdag (gesloten op zaterdag en zondag) open van 8u30 tot 16u30. Je kiest zelf wanneer en hoe vaak je gaat.
Kostprijs
Een kostprijs bedraagt €3,7 per uur. Indien je 6 uur of langer aanwezig bent, wordt er een lekkere huisbereide maaltijd voorzien.
Verschillende ziekenfondsen voorzien in een tussenkomst in de verblijfskost.
Vervoer naar de dagopvang
Kun je zelf niet met eigen vervoer in het Cado geraken dan staan er 2 elektrische wagens en mobiliteitsassistenten ter beschikking. Reserveren kan telefonisch of via een (online) reservatietool. Je betaalt €4 forfaitair bedrag. Hierin zijn alle kosten met betrekking tot de wagen en de chauffeur inbegrepen.

Meer informatie

Steffie Hillebrant, Coördinator CADO Mesen, Ketelstraat 6A | 8957 Mesen 
T +32 (0)57/36 31 77 | M +32 (0)491/92 57 49

Avondtoeren

Om hulpbehoevenden ook op momenten dat het Cado gesloten is de nodige hulp te kunnen geven, werden de avondtoeren in het leven geroepen. Zo kunnen zorgvragers ook hulp krijgen van verzorgenden op het avondmoment (tussen 16u30 en 22u) en dit ook op zaterdag, zondag en feestdagen. Een verzorgende komt kort bij u aan huis om te helpen bij het avondeten, de hygiënische zorgen of het neerlaten van de rolluiken …
Klanten van om het even welke dienst gezinszorg kunnen hierop een beroep doen.
Voor verdere info kun je terecht bij Steffi Hillebrant +32 (0)491/92 57 49

Uniek autodeelproject in Mesen en Heuvelland

In uitgestrekte plattelandsgebieden is het niet altijd eenvoudig om je snel en vlot te verplaatsen met het openbaar vervoer Solidariteit voor het Gezin  stelt twee elektrische deelwagens, Renault Kangoo’s, ter beschikking aan het Cado te Mesen
Ben je inwoner van Mesen of Heuvelland en wens je boodschappen te doen, een bezoek aan de dokter of het ziekenhuis, eventjes naar de markt, … dan kan je de wagen huren met of zonder mobiliteitsassistent/chauffeur. Dus ook als je niet meer in staat bent om zelf met de wagen te rijden of geen rijbewijs hebt dan kan je van de wagens gebruik maken. De wagen heeft een ruime laadruimte die het toelaat om gemakkelijk een rolwagen in op te bergen.

Voor meer info kan u terecht bij de mobiliteitsassistenten
autodelen.mh@svhg.be of telefoon 0496/56 21 70 of 0496/56 21 71

 

Sociale dienst OCMW

Contactinfo

Sint-Medardusplein 1
8950 Heuvelland (Wijtschate)
sociaalhuis@heuvelland.be
057/450.480

Openingsuren

Iedere werkdag van 8.30 u tot 11.30 u

Dinsdagnamiddag van 14.00 u tot 17.00 u

Deel deze pagina