landscape

Dorpsdienst NE.ST.O.R

Dorpsdienst NE.ST.O.R. (NEtwerk voor STeun aan Ouderen in het Rurale gebied) is actief in de dorpen van Alveringem, Lo-Reninge, Poperinge en Vleteren. Sinds april 2010 maken de dorpen van Heuvelland deel uit van de dorpsdienst. NE.ST.O.R. vormt een netwerk van vrijwilligers die diverse dienstverleningen aanbiedt aan senioren en zorgbehoevende personen in plattelandsdorpen.  In 2015 stapte Mesen ook in het project. 

Dorpsdienst NE.ST.O.R. biedt aanvullende dienstverleningen aan. Door deze extra aanvullende hulp kunnen ouderen langer en kwaliteitsvoller thuis blijven wonen en worden de sociale contacten versterkt en/of opgewaardeerd.

Soorten aanvullende dienstverleningen:

- Gratis dienstverlening (max. 15 min. werk):       

  •  Informatie en advies, helpen invullen van papieren, krant voorlezen, kleine hulp in en om het huis (bv: rolluiken optrekken, vuilbak buiten zetten, brief posten,…).
  • Verjaardagsbezoekjes bij senioren die 80 jaar of ouder zijn.

- Dienstverlening tegen kilometervergoeding:

  • Vervoersdienst: Vervoer nodig naar de dokter, de kapper, de oogarts, een activiteit van een vereniging,… . Wil je een bezoekje brengen naar familie in het rusthuis?
  • Boodschappendienst: Boodschappen doen samen met de vrijwilliger: je wekelijkse boodschappen doen, aankopen van kledij,… . Indien nodig gaat de chauffeur met je mee om te helpen of je boodschappen te dragen. Via een boodschappenlijstje kan de vrijwilliger ook boodschappen doen voor jou.

- Dienstverlening tegen een onkostenvergoeding:

  • Gezelschapsdienst: Wil je graag aansluiten bij een daguitstap van een vereniging, maar kan je je partner niet alleen laten? Wandel je graag, maar lukt het moeilijk alleen, of wandel je liever met z’n twee? Ben je vaak alleen en heb je zin in wat gezelschap? Dan kan je rekenen op een vrijwilliger van Nestor.
  • Klusjesdienst: Lukt het moeilijk om zelf nog je tuintje te onderhouden? Het gras afrijden, het onkruid wieden,… kan een vrijwilliger voor jou doen. De zolder opruimen, kleine schilderwerken, een kapotte lamp vervangen,… hiervoor kan je een beroep doen op een vrijwilliger van Nestor.

We zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor dorpsdienst N.E.S.T.O.R.

-  Heb je wat vrije tijd en wil je deze zinvol besteden?

-  NE.ST.O.R. biedt verschillende mogelijkheden van vrijwilligerswerk aan, zodat iedereen bij ons zijn gading kan vinden.

-  Als vrijwilliger ben je verzekerd en voor sommige dienstverleningen krijg je een kleine vergoeding.

 

Nestor

Contactinfo

Sint-Medardusplein 1
8950 Heuvelland (Wijtschate)
stefanie.declerck@dorpsdienstnestor.be
057/450.486

Openingsuren

Woensdagvoormiddag van 9.00 u tot 12.00 u

Donderdag van 9.00 u tot 12.00 u en van 14.00 u tot 16.00 u

Vrijdagvoormiddag van 9.00 u tot 12.00 u

Deel deze pagina